Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

maandag 29 juni 2009

Staar

Het is al een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb. Er is eigenlijk niet zoveel te vertellen. Maandag was ik op controle geweest bij de longarts. Mijn longfunctie blijft achter bij het niveau wat ik vorig jaar had. Ik train me suf, maar het is niet meer op te krikken. Het ziet er naar uit dat ik me aan nieuwe cijfertjes moet refereren. Verder hoopte ik nog voor de zomervakantie aan mijn staar geopereerd te kunnen worden. Ik ging langs de oogarts om te bespreken of het dan geregeld kon worden. Ik zou dan voor een kuur opgenomen worden en aan het einde van de kuur zou ik dan de staaroperatie krijgen. Je mag dan tijdelijk niet hoesten (goede grap hėhė) of ieder geval zo min mogelijk.
Wat blijkt, mijn staar is niet erg genoeg om nu al te opereren. Af en toe zie ik rechts alleen maar contouren en verder is het mistig. Dit schijnt dus niet de staar te zijn, maar troebel glasvocht en dat verschijnsel kan na de staaroperatie alleen maar erger worden.
Ik ging ervan uit dat het de staar was waardoor ik zo slecht zag. Ik had in februari immers gehoord dat ik aan beide ogen staar heb. Niet dus, zoals ik gedacht had, effe fiksen en klaar.

3 opmerkingen:

 1. Tja, maar wat kunnen ze dan doen aan het troubele glasvocht? Dat bolletje zou mooi doorzichtig vocht moeten hebben ( het glasachtig lichaam) maar hoe wordt dat troubel, en hoe krijg - of maak- je het wer helder? beetje calgonit?

  Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Astrid,
  Gedver, wat rottig allemaal ...., wat een tegenvaller. Ik ken het klappen van de zweep een beetje, zoals je weet. Bij mij hebben ze het glasvocht in beide ogen weg gehaald, maar ik weet natuurlijk te weinig over jouw ogen.... Ik wil er wel meer over weten, maar ik mail je wel een keer privé.Lijkt me verstandiger..
  Voor n u even heel veel sterkte, je bent wel een enorme pechvogel, vind ik.
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat Astrid,

  Inderdaad het zit niet mee, hoop toch dat ze net als bij Elly er iets aan kunnen doen.
  Wel balen voor je!!

  Lieve groet, Els

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor