Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

woensdag 13 oktober 2010

Van alles wat

Het is een heel goed aardbeienjaar. Tenminste in onze tuin. De blaadjes van de plant worden al bruin, maar de aardbeien blijven maar kleuren.
We hadden dit jaar bessen, bramen, druiven en aardbeien. Elke dag even "snoepen" uit eigen tuin.

Verder zijn we al wat weekjes bezig op de kunstacademie. Dit jaar heb ik een andere docent gekozen en meteen vind ik het veel, veel leuker. We hebben vandaag een stilleven in oilpastel gemaakt. Het verrassende is altijd dat iedereen het weer heel anders aanpakt. Volgende keer neem ik eens mijn fototoestel mee naar les.
Morgenavond kunstgeschiedenis en daarna begint onze eerste schoolvakantie alweer.

Met mijn gezondheid gaat het op moment redelijk. Afgelopen weken heb ik 2 keer een hartritmestoornis gehad. Doodeng, want dit kende ik niet. Mijn hartslag gaat ineens van 145 slagen per minuut naar 255 slagen per minuut en ik kan je vertellen: je voelt je dan helemaal niet goed!

Ook ben ik moeten starten met trainen met zuurstof. Het was een hele psychologische stap. Het heeft ook weer voordelen, niemand jaagt me meer van de loopband af, normaal wordt vaak gevraagd: hoe lang ga je nog (met andere woorden: ik wil erop)? Waarschijnlijk denken ze nu: die heeft het waarschijnlijk echt nodig laten we maar niet storen.

Inmiddels gebruik ik 3 weken ptc of de placebo. Ik heb nog steeds een kleine/grote hoop dat ik ptc gebruik, omdat ik toch wel wat vreemde dingen heb meegemaakt. Onder andere ineens hele lage insulinebehoefde, wat later wel weer herstelde naar praktisch mijn normale dosering. Dit had ik ook toen ik met metformine starten. Even veel minder insuline nodig en daarna nam het toch weer toe.

6 opmerkingen:

 1. Hallo,ik train allang met zuurstof. In 't begin is dat idd psychisch zwaar,later is't alleen moeilijk voor degenen die 't voor 't eerst zien ;-). Als ze vragen wat er in die tank zit,zeg ik 'doping,zie je toch?'
  Groetjes,Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die aardbeitjes zien er goed uit.. hmmm lekker joh

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zien er lekker uit die aardbeitjes! En je hartritmestoornis, voelt idd heeel vervelend, ik kan er over meepraten:S Heb je er ook iets tegen gekregen?

  xxx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi astrid,
  ik ga morgen screnen voor het onderzoek,
  nog bedankt voor alle info daar over .
  sterkte met trainen en jou ptc onderzoek
  groetjes manon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat eng zeg, die hartritmestoornis, weet je ook hoe dat ineens komt? Hopelijk blijft het bij die 2 keer. Niet te hopen dat het door de ptc komt!
  Inderdaad een hele stap lijkt me, trainen met zuurstof.
  Groetjes van Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Strid
  Ga er voor!
  Veel liefs m.

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor