Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

dinsdag 1 maart 2011

Update

Gisteren was het weer longfunctieblaasdag, ik heb iets beter geblazen, maar het is nog niet verbluffend.
Vandaag was de grote visite. Ik voelde de bui al hangen. Ik zou volgende week vertrekken naar Gran Canaria met de Stichting Vakantie Projecten. En "onze" dokter gaat mee en heeft ook de medische verantwoording voor de mensen die hij meeneemt. Nu had hij vorige week al aangegeven dat hij twijfelde of hij mij wel mee kon nemen. Vandaag is de kogel door de kerk: ik ga niet mee. Een redelijk grote teleurstelling, redelijk omdat ik er al rekening mee hield, zoals het nu gaat is de reis een hele onderneming. Mijn conditie is ronduit belabberd (voor mijn doen). Hopelijk volgend jaar beter?? Gelukkig mag ik wel wat minderen met de prednison, want in 1 1/2 week is mijn hoofd dubbel zo dik geworden (sterk overdreven natuurlijk) maar zo voelt het wel. Met dank aan iemand die hier (geen namen noemen) binnen kwam en zei: "jeetje, wat een dik hoofd in zo'n korte tijd". Had ze mijn buik nog niet opgemerkt?  Ja, ik word niet knapper door alle medicatie.
Wat is nu het plan: gewoon doorgaan met alles, qua antibiotica zijn er geen andere opties. Er is een hele groep die ik niet mag krijgen, omdat ik daarvan in anafylactisch shock raak. Voor andere heb ik zoveel bijwerkingen dat dat ook geen optie is. Dus we kunnen het alleen bij de good old Tazocin houden.
Ik krijg behoorlijk wat aandacht door mijn protestactie tegen het nieuwe voedingssysteem. Er is veel geld geïnvesteerd dus er zal niet zomaar iets veranderen, maar ik laat wel horen dat ik het er helemaal niet mee eens ben en het echt geen verbetering vind, wat een verandering in mijn ogen wel moet zijn.

Verder is het vandaag nationale complimentendag en ik doe mee: mijn complimenten voor de 3 cf- verpleegkundigen, het verplegend personeel, de artsen, de fysio (L), de keukenassistent (ze doet erg haar best, terwijl ik alleen maar mopper over het eten).
De meeste complimenten gaan naar Antoine en mijn moedertje, die maar trouw die vele kilometers rijden om mij te bezoeken in het verre Den Haag.

9 opmerkingen:

 1. Balen joh dat je niet mee kan naar Gran Canaria! Daar hoor je juist lekker op te knappen en nu moet je in dat vreselijke ziekenhuis blijven. Je zult wel ontzettend balen.
  Ik hoop dat de Tazocin toch wat harder zijn best gaat doen en dat je dan volgende week stukken beter blaast. En ja, het eten zal nooit zo smaken als thuis.. ik vond het vroeger ook niet echt te hachelen daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer joh dat de medicatie niet hun werk doen in het tempo dat jij wenst. Hopenlijk krijgen we hier ook een mooi voorjaar , maar Gran canaria wordt het natuurlijk nooit.
  Sterkte hoor bij het verdere kuren met alle (eet)ongemakken die bij een ziekenhuiskuur horen .

  Groeten Annemarie Oudeman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Astrid, dat is zeker een teleurstelling, ik kan me voorstellen dat je er goed de Peeee in hebt. Ook al was je er wellicht al een beetje op voorbereid.
  Ik hoop dat je nu toch verder op gaat knappen en weer kan uitkijken naar andere leuke dingen.

  Lieve groet, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve schat, mijn complimenten voor je doorzettingsvermogen.Liefs m.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Potjandokki! Is dat balen. En hij gaat zelf nog wel mee om op je te passen, beter kan niet toch? Maar jij en hij zullen wel gelijk hebben dat het beter is als je niet meegaat, als je conditie zo belabberd is.

  Ik vind je een dappere Dodo (=compliment), dat je niet alsmaar loopt te mopperen (in elk geval niet merkbaar op dit weblog). Ik zou badkuipen vol huilen als ik daar zou moeten zitten tussen die muren, wetende dat de rest straks naar Gran Canaria vertrekt.

  Hou je taai!
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heh, wat balen!! Dat weekje GC had net wat eerder moeten komen, dan was je misschien niet eens achteruit gegaan. Stom winterweer ook. Ik wens je in ieder geval veel sterkte en hoop erg met je mee dat je lf volgende week wél beter is!

  Daarnaast ben ik benieuwd in welk opzicht je het eten een achteruitgang vindt? Dan kan ik me daar op instellen bij een eventuele opname. Wel goed dat je van je laat horen! Als iedereen altijd maar 'ja' en 'amen' zegt, zal er sowieso niks gebeuren..

  Nogmaals beterschap!

  Groetjes,
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mams heeft gelijk je mag jezelf ook complimenten geven. Vroeger was je zo'n watje en nu een bikkel!
  A
  en nu komt Regina: Vind het echt heel verdrietig voor je dat je niet naar Gran Canaria kan. Ookal hielden we er al rekening mee, als het officieel is .... echt balen.
  Blijf volhouden daar in dat hotelletje, ja wat letje, met dat sausloze eten, he.
  R

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook al hield je er rekening mee, het is toch een enorme teleurstelling, ziek zijn is al rot genoeg, maar dat het ook nog je vakantie in duigen gooit, BALEN!! Zet'm op daar in het ziekenhuis en ik hoop dat je snel opknapt en dan kunt genieten van de lente die er hopelijk snel aankomt.
  Liefs van Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ontzettend balen dat je reis naar GC nu niet door kan gaan! Wat een domper. Ook al hou je er nog zo'n rekening mee, als je dan hoort dat het inderdaad niet door kan gaan, is dat toch een teleurstelling. Hopelijk knap je genoeg op om wel snel naar huis te kunnen en te genieten van het lentezonnetje. Beterschap!

  Groetjes, Erika

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor