Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

zaterdag 12 mei 2012

Wat zegt dat over jou/mij?

Als je door de vrekkenpagina gevolgd gaat worden op twitter.
Zover ik weet, heb ik het nooit wereldkundig gemaakt dat ik misschien wel een vrek ben. Oké, de mensen in mijn omgeving weten het. Ik hou niet van geld uitgeven als het niet strikt noodzakelijk is.
Ik heb geen warme gevoelens bij mooie schoenen of kleding. Meubels moeten vooral functioneel zijn, een bankstel moet lekker zitten/liggen en vooral lang meegaan (ook als hij bij de kringloop gekocht is). Voor het esthetische aspect heb ik weinig begrip.

Daarentegen (ter mijner verdediging) eet ik thuis alleen biologisch vlees (ik hou nogal van beesten, maar net niet genoeg om ze niet te eten) en mijn excuus is dat ik vlees voor mijn gezondheid echt nodig heb. Dit bleek trouwens deze week nog eens extra: ik heb bloedarmoede door chronisch ziek zijn. Ik was al een tijd nogal zweverig (ja broer, maar dan wel zweverig op een iets andere manier dan jij denkt) en vooral erg moe. Nu ben ik van hoge bloeddruk ineens naar lage bloeddruk gegaan en in combinatie met anemie maakt dat toch wel duidelijk hoe dat kan komen.
Echter, het gegeven dat je ijzer kan aanvullen is volgens de artsen geen garantie dat ik meer energie krijg.
IJzer zorgt ook dat ik een nieuw kleurtje aan mijn arsenaal kan toevoegen. Achterom kijkend in de wc merk je ineens dat zwart ook een optie is. Bij cf zijn ze erg terughoudend om Ferrosulfaat te gaan geven omdat onze grote vriend pseudomonas zich nogal verlekkert tegoed doet aan ijzer en als dank zich goed gaat manifesteren.
Kortom, we zijn weer wat wijzer, maar beter??

7 opmerkingen:

 1. Goed geschreven stukje!
  IJzersterk.
  Liefs m.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Astrid,

  Ook bij mij kwam bij de laatste controle naar voeren dat de waardes weer gezakt waren , niet schokkend maar wel tijd om te proberen er zelf wat aan te doen.
  Ik was ook al een tijd gesloopt moe, maar ja zijn we niet altijd moe. Ik wel maar ook vermoeidheid heb je verschillende levels. Ik ben n u gestart met roosvicee ferro, en na een paar dagen merkte ik wel al duidelijk verschil....ik ben weer actiever, voel me minder lusteloos, De keuze om zo te starten en niet met tabletten zit hem in de stoelgang, maar ik leer van jou bij over onze vriend pseu want dat wist ik niet..
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de stoelgang is ook een aandachtspunt, we moeten niet verstopt raken. Thuis ga ik ook roosvicee ferro halen. Dan in combinatie met meer laxeermiddelen, als er maar een beetje energie terugkomt. Ik liep er eigenlijk al maanden/jaren mee, niet vooruit te branden. Ik moest wel starten met tabl. mijn ijzerserum was 1 ipv 10. Mijn vermoeidheid maakte ook dat ik bijna niets meer ondernam en dan vergaat de lol je. Maar het is goed om te horen dat je toch weer meer actief en minder lusteloos ging voelen, dat geeft de burger moed, nietwaar. Groetjesss

   Verwijderen
 3. Top geschreven! Ik wist dat ook niet van pseudo hmmm...wat blijft dat toch een ettertje he?! Hoop dat je toch iets gaat merken van die pillen! Kus van je buuf nr36;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Astrid,
  Dat van de stoelgang wist ik wel, van de Pseudo niet. Ok weer wat geleerd. Dank. Ik had alleen bloedarmoede in de zwangerschappen, logisch. TRpoen wel ijzer gehad.

  Ik herken mezelf erg in je verhaal over de verhouding functioneel-esthetisch. Ik geef ook niet graag geld uit aan louter mooie of modieuze zaken :-).
  Biologisch vlees aten wij heerlijk in Wageningen. We woonden om de hoek bij een goede biologische slager. Hier in Enkhuizen is het een stuk lastiger/. Wel bij de supermarkten te koop maar dat is echt veel minder lekker.
  sterkte!
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven Astrid én heel herkenbaar. Ik heb ook niet zoveel met schoenen en kleding. Geef er dus ook geen ladingen geld aan uit. En ik doe ook niet mee aan het fenomeen om mijn huis eruit te laten zien alsof het zo in de nieuwste VT Wonen kan. Ons huis moet vooral gezellig zijn, comfortabel en het allerbelangrijkste; het moet aanvoelen als 'thuis'.
  Ook wij eten biologisch, ja omdat we van dieren houden. Maar ik durf het eveneens vanwege m'n gezondheid niet te laten staan. Ik heb ook een soort van chronische bloedarmoede.
  Ik wist trouwens dat je van de Ferro inderdaad zwarte ontlasting kunt krijgen, maar dat van de pseudo wist ik niet. Altijd goed om dat te weten, dus bedankt voor de info.

  Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die pseudomonas is toch echt wel een eigenwijs beestje! Is er al uitzicht op vertrekken?. Ik duim voor je.

  Groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor