Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

vrijdag 6 februari 2009

Xolair

Omdat ik naast Cystic Fibrosis en Diabetes Mellitus ook ABPA allergische bronchopulmonale aspergillose heb,  wordt er bij mij 1 x per 14 dagen, op de dagbehandeling in het Hagaziekenhuis in Den Haag, Xolair gespoten.
Xolair is een anti IgE therapie. Xolair bindt zich aan de vrije IgE-antistoffen in het bloed, die na contact met een allergeen door het lichaam worden gevormd. Doordat er dan een IgE-Xolair complex wordt gevormd kunnen deze IgE-antistoffen niet meer binden met de mestcellen. De mestcellen worden dan ook niet geactiveerd en komen er geen ontstekingsstoffen vrij.

Na 4 maanden gebruik wordt er besproken of het zinnig is om door te gaan. Helaas is het niet meetbaar dus het is puur op gevoel.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Strid
  Wel een goed verhaal, wel technisch.
  Ik begrijp niet alles.
  Groetjes mam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo ik ben anneke
  ik ben een een vrouw van 67 jaar en altijd last gehad van de longen copd dus maar sins 2006 kreeg ik te horen dat ik ook abpa had
  aspergilus schimmel ik had er nog nooit over gehoord maar nu las ik over ixolair spuiten
  is dat alleen voor jongeren wand er zijn menssen die daar baat bij hebben en ik wilde er meer over weten kan mij daar iemand mee helpen ik zit sins kort ook aan de zuurstof bij inspaning gebruiken omdat mijn longfunktie achteruit was gegaan waar ik niet blij mee was ik zet me er volledig voor in doe zoveel ik kan maar om bezig te zijn is moeilijk met die zuurstof in je neus .maar om terug tekomen op die ixsolair wil ik graag meer over weten word dat ook vergoed ik las ergens dat het heel duur was dus ik denk dat het niet vergoed word dan kan mij iemanden helpen groetjes anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Anneke, als je reageert op mijn blog heb ik je emailadres niet. Mail me maar even op astridvanheeringen@hotmail.com dan kan ik je antwoorden.
  gr. Astrid

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor