Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

dinsdag 7 april 2009

Wachtlijst

Tot nu toe heb ik er niets over geschreven, omdat me dat door hem verboden was. Nu heb ik zowaar toestemming: mijn broer staat nu ruim een half jaar op de wachtlijst voor longtransplantatie. Hij heeft bloedgroep AB. Vanwege deze bijzondere bloedgroep kan je er geen peil op trekken wanneer hij getransplanteerd gaat worden. Want het feit dat hij meteen nr. 1 op de lijst staat, biedt perspectieven, maar aan de andere kant zijn er ook veel minder donoren beschikbaar. Wel blijft natuurlijk dat je elk moment opgeroepen kan worden en niet zoals bij andere bloedgroepen weet dat je bijvoorbeeld pas nr. 20 op de lijst bent.
Kortom: het is een spannende tijd voor mijn broer en zijn vrouw, maar natuurlijk ook voor mijn moeder en voor ons.

4 opmerkingen:

 1. Dag Astrid,
  Ik had al zo iets begrepen omdat ik op het blog van Regina terecht was gekomen. Spannend voor jullie allemaal, het wachten, geduld hebben en toch vechten voor een zo goed mogelijke conditie, het lijkt me allemaal ontzettend zwaar.
  Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

  Groejtes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend

  Heel veel sterkte gewenst deze tijd. Het is moeilijk... Vooral als je weet dat je nummer 1 bent en geen idee hebt hoe lang het nog zal duren...
  Bij mij duurde het 9 maanden toen ik op nummer 1 stond, niet te vergelijken natuurlijk maar toch. Ik heb 'gewoon' A neg. maar ben klein.

  Groetjes, Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Salty (astrid)
  met Margriet hopelijk gaat het nu beter met je en hoe staat het met je hobbykamer? Ik zie nu je broer staat ook op de wachtlijst voor nieuwe longen heeft jouw broer ook CF? wens hem het allerbeste van mij en ook voor jou het allerbeste.
  Groetjes Margriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen Astrid,
  Ik las net het goede bericht op het blog van Regina. Wat ontzettend spannend moet dit voor jou en je familie zijn.
  Heel veel sterkte en hou de moed erin.

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor