Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

donderdag 2 april 2009

Van alles wat

Ik had als titel: hier gebeurt niet veel die heb ik toch maar weggehaald.

Toch wel een paar dingen te vertellen. Gisteren weer naar dagbehandeling voor Xolair spuiten.
Na het toedienen van de Xolair loopt mijn bloeddruk op tot onderdruk boven de 100; soms boven 110. Ik weet dat nog een paar mensen met cf Xolair spuiten: is dit jullie bekend??? Je moet juist aan de bloeddrukcontrole omdat je bloeddruk eventueel zou kunnen dalen. Gek genoeg dus dat hij bij mij juist (flink) stijgt.
Hopelijk kan het Xolair binnenkort thuis, want het is toch elke keer een hele reis naar Den Haag; vooral 's morgens met die files. Gelijk heeft de cf verpleegkundige voor de 1e keer mijn port-a-cath doorgespoten. Dat ging heel soepel. De voorbereidingen duren langer dan het doorspuiten zelf. Ik was een beetje bang voor weer een trombose omdat ik vorig weekend een dikke stijve nek had. Waarschijnlijk had ik gewoon verkeerd gelegen.
Goed nieuws: zondag is er iemand met cf getransplanteerd.

2 opmerkingen:

 1. `Ha Astrid,
  Hadden we elkaar bijna gezien gisteren!! Ik was rond een uur of 4 in het Zkh, bij Silvia. Ik ga een bloedsuikermetertje testen, geweldig ding waar 50 teststripjes in een keer in zitten en zes naaldjes, dus heel erg gebruiksvriendelijk. En deze moest ik even ophalen.
  Dinsdag was ik al bij Harry, kuurtje Cypro leek hem een goed idee. Ach daar valt mee te leven.
  Xolair ken ik niet dus geen idee wat de bloeddruk betreft.
  Ennnn ben je al uit je fietskeuze?? Als je er op let zie je er opeens heel veel rijden op straat!!

  Groejtes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Astrid.
  Ik heb zoals je weet ook Xolair, maar ik heb nergens last van gelukkig. Ze zeiden ook dat je hoofdpijn en alles van kon krijgen. Gelukkig ben ik niet zo vatbaar voor bijwerkingen.. die heb ik bijna nooit bij een medicijn. Ik mag nu afbouwen naar 10mg prednison =).
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor