Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

vrijdag 25 september 2009

Wie had dat ooit gedacht, ik niet.

Al langere tijd liep ik te peinzen wat ik van de winter zou gaan doen. Eerst gingen mijn gedachten naar psychologie studeren, maar steeds vaker dacht ik eraan dat ik liever eigenlijk wat schilder of iets anders "pruts". Na een beetje op internet te hebben gezocht, ben ik in het diepe gesprongen en heb ik me aangemeld bij de kunstacademie.
Afgelopen woensdag moest ik langskomen met mijn werk. Met mijn werk??? Oké, ik heb natuurlijk wel wat geschilderd, maar kan ik daar mee aankomen? Kortom, de schilderijen die ik zelf het best gelukt vond, heb ik ingepakt (moesten er minstens tien zijn) en met lood in mijn schoenen ging ik op "toelatingsgesprek".
De docent bekeek mijn schilderingen en zei dat ze twijfelde omdat ik onderwerpen had gekozen en daar wel enigszins een eigen draai aan had gegeven, maar dit was natuurlijk geen kunst. Ze zei nog: "Wat we hier maken,vindt bijna niemand mooi". Ze maakte het verhaal spannend door er nog geruime tijd omheen te praten en uiteindelijk zei ze: "Ik geef je het voordeel van de twijfel". Kortom: ik ben weer student! Gisteren ben ik al naar college geweest. Ik doe de deeltijd-opleiding en ben dus jaren zoet.

Ik ben nu dus student op de kunstacademie; ik kan het zelf nog niet geloven!

6 opmerkingen:

 1. ohhh heerlijk. Wat leuk!!! Lekker van genieten van je student zijn. Prachtige schilderijen had je in je vorig stukje staan....

  groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw Astrid, wat ontzettend gaaf en echt goed dat je aangenomen bent. Ze nemen echt niet iedereen aan hoor. Welke academie is het?
  Mijn man geeft les op de KABK in Den Haag op de afdeling Grafische vormgeving. Zelf heeft hij daar Tekenen en Schilderen gedaan.

  Nou meid dat wordt hard werken maar super leuk!!

  Fijn weekend en groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Keileuk Astrid! Een dikke proficiat.
  Ga je nu ook bij een studentenvereniging met dito ontgroening? ;-)
  Veel succes én plezier de komende jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Astrid,
  Dapper hoor om die opleiding te gaan doen.
  Als HBO-student van 48 in deeltijd MWD weet ik hoe zwaar het kan zijn, maar vooral ook hoe leuk en bijzonder het is om je zelf met zo'n studie te ontwikkelen en ontplooiien.
  Veel succes en groeten,
  Veronica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He, Astrid.

  Joh wat leuk dat je naar de kunst academie gaat!! Goede uitdaging, gaaf hoor.
  Veel succes en vooral veel plezier!

  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor