Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

maandag 2 november 2009

Begin 'm te knijpen

Ze vallen met bosjes bij ons in de buurt. De Mexicaanse griep slaat hier toe.
Ik word donderdag gevaccineerd tot die tijd is de voordeur dicht. Moeilijk de afweging wat doe ik wel en wat niet. Ik heb nu voor de zekerheid ook maar even mijn vrijwilligers baantje bij de bibliotheek afgezegd. College sla ik deze week even over.
Dus na de vaccinatie begint het leven weer.

Hoe doen jullie dat???

8 opmerkingen:

 1. Ik ken hier op Texel nog steeds niemand met de griep. Gelukkig.
  Ik ga vanmiddag weer aan het werk in de wereldwinkel, wist ik nou dat er veel mensen ziek zouden zijn, dan zou ik waarschijnlijk ook even niet gaan werken.

  Ik krijg komende dinsdag de eerste vaccinatie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,
  Ik reis nog gewoon elke dag met de trein, bus en metro en ga gewoon overal naar toe. Maar ik ben relatief wel een 'goede' cf-er. Misschien dat ik anders voorzichtiger zou doen..? Maar ik vind het gewoon niet nodig om zoveel dingen te laten. Ik heb het al die tijd zo gedaan en ik heb geen Mex. griep gehad! Maar ieder doet het op z'n eigen manier. Gelukkig krijg je bijna het vaccin.

  Groetjes Marcia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Astrid,

  Ik ben ook secuurder hoor met wat doe ik wel en wat niet. Afgelopen zaterdag hadden vrienden van ons kaarten voor een concert hier in Den Haag. Ik ben niet meegegaan, ik dacht zo zaal bomvol met dansende mensen is denk ik niet ok. (hihi ik was ook uitgevloerd hoor, lag heel vroeg in mn bedje) Dus is Michel alleen mee gegaan.
  Het blijft een moeilijke afweging.

  Laten we maar duimen dat het weer snel over waait al deze griepperikelen.

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet zeggen dat ik ook verder wel alles doe, reis met het openbaar vervoer. Ga overal heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe ook alles gewoon.. was wel vaker mijn handen en ik schud ook geen handen! Ik krijg de mex. prik als die binnen is bij mijn huisarts. Ik hoop nog deze week..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Claudia uit Nijmegen8 november 2009 om 15:34

  Hoi Astrid!
  Als mede Cf-er mijd ik toch wel groepen mensen. Omdat ik ook een beetje verkouden ben hoop ik er van iemand anders ff niks bij te" krijgen". Dit jaar nog geen opname gehad, en probeer dat te houden... zover dat gaat natuurlijk.
  Afgelopen woensdag zouden we met de bus naar een Charles Dickens markt gaan en dat heb ik daarom maar afgeblazen. Op het werk zijn er ook veel zieken (ook 2 met de Mexicaan)en ik pak nu ff wat vaker een dagje vrij. Meer kan ik niet doen. Deze tijd van het jaar is altijd een rottijd met virussen, bacterien en schimmels. Lekker trouwens dat het afgelopen nacht eindelijk heeft gevroren. Dat is beter dan het vochtige weer met de hoge tempjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Astrid,
  Thanks voor je bericht. Ja ik had het er net nog over met mn huisarts, dat er 3 weken tussen moet zitten maar hij zei dat dat niet echt nodig is. Ik wordt er niet goed van, al die verschillende berichten. Ik vroeg of ik ook later mocht komen, want ik heb over twee weken een viltcursus maar nee ook dat mocht niet. Pff huisartsen ik haat ze. Geef mij mijn eigen Harry maar die denkt tenminste mee met zn patienten.
  Ik zo toch nog even mailen naar het zkh, wat zij vinden.

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook super voorzichtig Astrid. Soms misschien op het paranoïde af, maar dat is dan jammer.
  Afspreken met mensen met kinderen doe ik nu even niet. Scholen en kinderdagverblijven lijken me de grootste bronnen van infectie.
  Grote mensenmassa's opzoeken laat ik vooralsnog achterwege. Net als reizen met het OV, maar daar hield ik toch al nooit van. :-)
  Verder ben ik verslaafd aan de handalcohol. Overal zit wel een flacon verstopt en met de inhoud wordt kwistig gewreven.
  Het handen schudden en kusjes geven heb ik sinds juli al in de koelkast gezet. Net als mijn leuke baantje bij die parfumerie. Ik durfde gewoon niet meer, bang om wat dan ook op te lopen.
  Nu ik mijn eerste shot al anderhalve week erin heb zitten (en nog steeds leef, ondanks het onaanvaardbare risico op De Bijwerkingen! begin het vertrouwen langzaam weer te groeien. Over anderhalve week shot twee en dan ben ik er helemaal klaar voor!
  Hoe'st met jou intussen?

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor