Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor

donderdag 29 november 2012

Zomervakantie

Afgelopen zomer weer eens heerlijk met ons campertje op pad geweest. Hij had een paar jaar praktisch stil gestaan, op een paar kleine uitstapjes na die Antoine er alleen mee maakte.

We zijn met de boot naar Engeland gegaan en hebben daar door Zuid Engeland getoerd.
Via Hastings en Beachy Head reden we naar Alfriston waar we een paar dagen bleven. Natuurlijk meteen Cream Tea genomen. Ik verwachtte High Tea, maar overal waar wij waren heette het Cream Tea. Lekker met scones en clotted cream, jammieee!

In Cranleigh stonden we op een showground tijdens een oltimershow. Dit had Antoine vanuit Nederland al geregeld (hij is heel erg gek op auto's en oude in het bijzonder). Een man die we tijdens die show ontmoetten bleek te werken op het vliegveld waar het Top Gear-circuit is en hij nodigde ons uit. Dat is best bijzonder; normaliter kom je dat vliegveld niet op. Met een visitekaartje van die man op zak, kwamen we voorbij Security en zijn we in de hangar geweest waar Top Gear wordt opgenomen en we hebben een stukje op het circuit mogen rijden. Een groter plezier hadden ze Antoine niet kunnen doen.

Hierna kwam ik aan de beurt: we reden het gebied New Forest binnen en daar lopen paarden en koeien los. Aan het begin en einde van het gebied, ongeveer zo groot als de provincie Utrecht, rij je over een wildrooster heen en binnen dat gebied gelden andere verkeersregels:  Dieren hebben altijd voorrang. Het kan dus voorkomen dat je een half uur stil staat omdat er een groep paarden op de weg heeft besloten een middagdutje te doen.'s Avonds in ons campertje hebben we vossen, herten van heel dicht bij gezien: heel bijzonder.

Na een paar dagen New Forest reden we weer verder en belandden we in West Bay aan zee.
Daar zijn we ook een paar dagen gebleven en tijdens ons verblijf zijn we met een dubbeldekkerbus een dagje op stap geweest. Het was ook Bank Holiday en dat vierden ze daar met een rommelmarkt een helicopterreddingsactie, allerlei loterijen en andere festiviteiten. Het was erg leuk om mee te maken hoe ze in Engeland feesten.

Toen was het weer tijd om langzaam terug te rijden richting boot. Onderweg moest natuurlijk de beroemde telefooncel op de foto.

Cf aapje was ook mee en zat tijdens de oldtimersshow achter het stuur.


We hebben een lekkere vakantie gehad.
Ik had een berg gingercookies mee naar huis, die zijn al allemaal op, een goede reden om weer te gaan. Er is daar nog heel erg veel te ontdekken.

3 opmerkingen:

 1. Ohh heerjlijk om zo terug te blikken :00))
  Lijkt me een heel mooi vakantieland, zelf twee keer in Londen geweest maar verder niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat klinkt als een heerlijke vakantie. Engeland lijkt mij ook erg mooi. En dan niet een speciale plek of gebied. Als ik die Engelse series zie lijkt álles me mooi in Engeland. Fantastisch dat jullie 'Top Gear' op jullie eigen manier mochten beleven. En super dat de paarden in New Forest voor gaan. Hihi. Zal vast leuke plaatjes hebben opgeleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt allemaal heerlijk!
  Op naar de volgende vakantie.
  Liefs m.

  BeantwoordenVerwijderen

Save a life..."Be Someone's Hero"....Be an Organ Donor